Меню
×

21.03.2021
Вихід довгоочікуваного видання

Дата: 21/03/2021 о 11:58 | admin

Дорогі друзі! Одна з найважливіших подій нашого проєкту – вихід друком видання: Стефан Таранушенко “Знищені шедеври української дерев’яної сакральної архітектури. Книга з доповненою реальністю”.

Надзвичайно вдячні п. Віктору Вечерському за фахову передмову, Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського за надані матеріали з архіву С. А. Таранушенка, а також Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека імені В.Г. Заболотного за консультації! Книга виконана у твердій оправі на крейдованому папері і на 224 сторінках містить світлини, описи та креслення 5-х знищених шедеврів української дерев’яної сакральної архітектури, а саме:

1. Троїцької церкви 1710 року в селі Пакуль на Чернігівщині
2. Введенської церкви 1761 року в селі Артемівка на Харківщині
3. Вознесенської церкви 1759-1761 років в містечку Березна на Чернігівщині
4. Покровської церкви 1759 року в місті Зіньків на Полтавщині
5. Миколаївської церкви 1760-х років в селі Нові Млини на Чернігівщині

Окремі подяки Oleksiy Chekal за каліграфію і художнє оформлення, а також Руслан Лукащук за зображення 3D-моделі Вознесенської церкви на обкладинці. Книга містить qr-коди з віртуальним доповненням до книги, про який ми ще неодноразово згадаємо в наших дописах 

Книга вийшла накладом 1000 примірників і вже розповсюджена по державним організаціям України (музеям, бібліотекам, навчальним закладам).

#ЦеМояСпадщина #запідтримкиУКФ #ЗнищеніЦеркви